Позитивна мисла | Fyodor Dostoyevsky

2792

Човек често страда и по неколку години, се смирува и поднесува најсурови казни, и одеднаш ќе се скрши на некоја мала работа, на некоја глупост, речиси за ништо.

Фёдор Миха́йлович Достое́вский