1/3 од младенците одбиваат секс на првата брачна ноќ

124

Една третина од младенците велат дека не имаат секс во првата брачна ноќ, покажува новото истражување.

Според анкета на млади семејства главната причина за тоа е заморот, бидејќи речиси половина од паровите биле “премногу уморни”. Секој петти го обвинува алкохолот за недостатокот на секс во првата брачна ноќ.

Повеќе од три четвртини од луѓето кои се женат над 60 години, имале секс, а причините за оние кои не го сториле, остануваат исти како кај помладите парови. Заморот е причина за 37% од испитаниците, а додека 23% биле премногу пијани.

Загрижува фактот дека 8% од младенците воопшто не се сеќаваат дали имале секс или не.

Студија во Велика Британија покажа уште дека 60% од мажите имале секс со друг партнер пред свадбата, во споредба со 46% од жените.