Зодијаците на хороскопските знаци се изместени поради движењето на ѕвездите

516

Луѓето живеат во целосна заблуда за хороскопскиот знак, бидејќи ѕвездите ги променија своите позиции.

Според истражувањата на научниците соѕвездија се преселија со цел месец поради “лулка” ефектот на Земјата предизвикан од Сонцето и Месечината, соопшти BBC.

Toа значи дека ако некој е роден кон крајот на јануари и до сега си размислувал дека е знак Водолија, тој всушност е роден во знакот на Јарец. Значи 86% од луѓето се со различен Хороскопски знак од оној кој го сметаат дека е нивниот.

Знаците се откриени од античките Грци и се дефинирани во однос на позициите на ѕвездите тогаш. Сега овие поставки се променети и затоа знаците се префрлени со цел месец. Според истражувачите на проблемот се додава и тринаесетиот знак наречена Змијоносец, која го покрива периодот од 30 ноември до 18 декември.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.