Земјотрес во Маврово со јачина од 2,9 степени

260

Вечерва беше почуствуван нов земјотрес во мавровскиот регион.

Според Европскиот сеизмолошки центар, потресот бил со магнитуда од 2,9 степени на длабочина од 2 километри.

Ова е уште еден од низата земјотреси кои се почуствувани во овој регион, од кои најсилниот беше со јачина од 4,9 степени по Рихтеровата скала.