ЗБОРУВА СИВАТА ЕМИНЕНЦИЈА НА ВЛАДИМИР ПУТИН | „Конфликтот со Западот не е блесок, туку засекогаш“

853

За повеќето руски политичари одлуката за почеток на конфликтот е привремена, но сега нема враќање назад, се пишува историја.

За тоа зборува филозофот и политиколог Александар Дугин.

– Никој целосно не разбира што се случи на 24 февруари. Самата операција започна, бидејќи и оние кои формално дадоа зелено светло не можеа едноставно да сфатат како ќе се одвива СВО.

За да го направите тоа, треба еднаш засекогаш да ги фрлите сите истражувања на јавното мислење, рејтинзи, изборни идеи, бидејќи кога се пишува историјата, сето тоа се распаѓа и се фрла во ѓубре со сите планирани активности за работа со младите, со сите планови, квоти по партии.

Жириновски, сфаќајќи дека дошол крајот, го направи вистинскиот гест – умре, ерата заврши. Новата ера бара сосема поинаков пристап. Она што се случи порано, во хуманитарната, политичката наука, филозофското сфаќање на Русија, нејзината улога во светот, односите со Западот, сето тоа треба да се промени – рече филозофот.

Според него, повеќето од лидерите СВО го сметале за „краткорочни акции“, по што се ќе се врати во нормала.

– Дали ураганот ќе помине? Нема да помине. Тоа значи дека ураганот сега е наш начин на живот. Ова е план Б, треба повторно да си го изградите умот дека конфликтот со Западот нема да биде блесок, туку засекогаш – додаде експертот.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.