За 5 мин. два земјотреса со магнитуда од 6,3 и 5.3

546

Жителите на Балканот и Медитеранот: Бугарија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Италија, Косово, Црна Гора, Србија, Македонија и Албанија, сабајлево ги вознемири земнјотрес со епицентар во Јадранското море на 9,2 км од Вора, Албанија, на длабочина од 10 км.

Првиот семјотрес од 03:54 часот бил со јачина од 6,3 степени и се случил во Драч, а вториот од 5,3 според Меркалиеавата скала во Вора. Во Македонија земјотресот се почувствува како продолжен со подолго траење.

Повеќе за настанатите штети и евентуално жртви со првите информации.

Прочитајте повеќе за земјотресот во Албанија:

Застрашувачка глетка | 5 загинати, 200 хоспитализирани, масовно иселување | Фото/Видео