Временска прогноза за 01.11.2019

573

Тековна температура во Скопје, времето денес и во наредни неколку дена.

Вредностите се можете да ги прочитате на крајот од текстот. Инаку, во Скопје, главниот град на Македонија, просечната годишна температура е околу 12,4°С. Со умерена континентална клима, летата во Скопје се суви и долги, а она што е карактерисчно за зимите е тоа што се со студени и магливи денови. Центарот на Скопје е на надморска височина од 240 метри.

Скопје е историски град со исклучително старо градско и културно јадро составено од ориенталната стара скопска чаршија што ќе ве воодушеви со својата архитектура и големина.

Скоро една четвртина од населението во Република Северна Македонија живее во Скопје.

Скопје, 01.11.2019

    9°С (температура од 7ч.)

  • max: 14°С / min: 5°С
  • субјективно чувство 7°С
  • воздушен притисок: 1020 mb
  • влажност на воздухот: 70%
  • брзина на ветерот: 3m/s

Време Македонија