Во Зелениково само двајца заразени од Ковид 19 | Еве ги другите скопски општини

138

Од вкупно активни 3.284 случаи на заразени со Ковид -19 во земјава, 1.862 се во Скопје.

Откако пред околу две недели драстично почна да се зголемува бројот на новодијагностицирани од коронавирус во земјава, а со што беше прогласен и вториот пик на епидемијата, во Скопје се бележат највисоките бројки, најмногу во општина Чаир.

Од Министерството за здравство соопштија дека активни случаи по општини во Скопје заклучно со вчера се:

 • Чаир – 421,
 • Аеродром – 143,
 • Бутел – 139,
 • Гази Баба – 149,
 • Центар – 125,
 • Карпош – 125,
 • Сарај – 139,
 • Кисела Вода – 107,
 • Ѓорче Петров – 88,
 • Студеничани – 95,
 • Шуто Оризари – 76,
 • Арачиново – 53,
 • Илинден – 30,
 • Петровец – 18,
 • Чучер Сандево – 17,
 • Сопиште – 12,
 • Зелениково-2,
 • странец – 3 и
 • нераспределен-51 случај