Владимир Милчин за македонскиот идентитет и јазик | ПРОТИВ ЗАБОРАВОТ

344
ПРОТИВ ЗАБОРАВОТ

Ќе ги потсети некој Бугарите дека Георги Димитров ги признал и Македонците и македонскиот јазик и дека во Горна Џумаја (денес Благоевград) имало театар на македонски, а ширум Пиринска Македонија имало читални и библиотеки?

И тоа траело до Резолуцијата на Информбирото! Тие што ме следат на ФБ би можеле да му кажат на Заев, па ќе му напишам детално. И уште нешто: Не ги измислил Тито Македонците во 1945-тата, со своите животи Мирче, Страшо, Кузман и да не редам понатаму, го овериле македонскиот идентитет и јазик, рака под рака со антифашизмот.

Треба да се гордееме со тоа, а не да го распродаваме!

ПРОТИВ ЗАБОРАВОТЌе ги потсети некој Бугарите дека Георги Димитров ги признал и Македонците и македонскиот јазик и дека…

Gepostet von Владимир Милчин am Mittwoch, 6. Mai 2020