Владимир Максимовски и Андреј Величковски освоија сребрен и бронзен медал на Меѓународна олимпијада по информатика 2018 во Јапонија

351

Амбасадата на Република Македонија со гордост објавува дека македонските средношколци Владимир Максимовски и Андреј Величковски освоија сребрен и бронзен медал на Меѓународна олимпијада по информатика 2018, одржана во Цукуба, Јапонија од 1-ви до 8-ми септември 2018 година.

Мартин Динев и Филип Михов исто така беа дел од тимот и постигнаа значителен резултат во натпреварот.

Тимот беше предводен од м-р. Весна Димитриевска и м-р. Емил Станков од Факултетот за компјутерски науки и инженерство – Скопје.

【日本語 follows English】The Embassy of the Republic of Macedonia is proud to announce that Macedonian high school students…

Gepostet von Embassy of the Republic of Macedonia in Japan マケドニア共和国 大使館 am Sonntag, 9. September 2018