Владата на Шангај официјално препорачува витамин Ц во борбата против коронавирусот

1356

Владата на Шангај официјално издаде препорака коронавирусот да се лекува со големи количини на интравенски витамин Ц.

Препораките за дозирање се разликуваат во зависност од тежината на болеста, од 50 до 200 милиграми по килограм телесна тежина дневно дури до 200 mg/kg/ по ден, пренесува greenmedinfo.com.

Овие дози се приближно 4.000 до 16.000 mg за возрасно лице, кое применува IV. Овој специфичен метод на примена е важен, вели експерт за интравенска терапија, dr. Sc. Atsuo Yanagisawa, бидејќи ефектот на витамин Ц е најмалку десет пати посилен во IV отколку кога се зема орално.

Dr. Yanagisawa е претседател на Јапонскиот колеџ за интравенска терапија, со седиште во Токио. Тој тврди дека „Интравенскиот витамин Ц е безбеден, ефикасен и антивирус со широк спектар“.

Richard Z. Cheng, dr. Med., Кинеско-американски лекар специјалист, кој соработува со медицинските и владините тела ширум Кина е клучен во олеснувањето на најмалку три тековни клинички испитувања на витаминот Ц. Dr. Cheng во моментов е жител на Шангај, продолжувајќи ги напорите да охрабри поголем број на кинески болници да преземат терапија со витамин Ц, која вклучува високи дози на орална употреба, како и интравенски Ц.

I dr. Cheng и dr. Yanagisawa препорачуваат орален витамин Ц за спречување на инфекција со коронавирусот.

Во официјалното соопштение од универзитетската болница Xi’an Jiaotong се вели:

„Попладнето на 20. февруари 2020. година, уште четири пациенти со сериозна нова коронавирусна пневмонија закрепнаа во болницата C10 West Ward во Тонга. Осум пациенти се отпуштени од болницата. Високите дози на витамин Ц постигнале одлични резултати при клиничка употреба. Веруваме дека пациентите со тешка неонатална пневмонија како и критички болни пациенти треба да започнат третман со витамин Ц што е можно поскоро по приемот … Раната примена на високи дози на витамин Ц може да има моќен антиоксидативен ефект, да ги намали воспалителните реакции и да ја подобри ендотелната функција … Бројни студии покажале дека витаминот Ц има голема врска со ефектот на третманот… Голема доза на витамин Ц не само што го подобрува антивирусното ниво, туку уште поважно, може да спречи и третира акутна повреда на белите дробови (ALI) и акутен респираторен дистрес (ARDS).”

Дознајте повеќе:

Најдобра одбрана од вируси е вашиот ИМУНОЛОШКИ СИСТЕМ – Еве како да го зајакнете! Видео