Соларен систем за секое домаќинство | Видео

617

Соларниот систем „Smartflower POPЗ“ е креиран како наједноставен систем за користење на соларна енергија во домакинството бидејќи нема потреба од инсталирање на соларни панели. 

Станува збор за систем кој функционира на принциот „се во едно“, генерира во просек околу 4.000 киловати енергија годишно, што претставува доволно енергија за целото домакинство.

Системот користи следење на Сонцето во две оски со цел собирање на енергија во текот на целиот ден, а за време на ноќта автоматски се затвора и повторно се отвора наутро.