СЕ ПОДГОТВУВА НАЈМАСОВНАТА ИНВАЗИЈА НА БАЛКАНОТ ! 100.000 од нив веќе се собрани во Едрене, велат дека ова е само почеток!

1856

Конвојот е наречен „Караван на слободата“!

„Караванот на слободата“, конвој од околу сто илјади илегални мигранти од Африка и Блискиот Исток, веќе се собрале во Едрене и се подготвува да упадне на грчката граница.

Според European Insider на Твитер, мигрантите сега ќе се организираат и ќе се обидат за масовен напад на грчката граница кај Марица, каде веќе имаше еден инцидент на 22 септември.

Тогаш околу 1.500 мажи се обиделе да ја преминат границата, но биле одбиени од грчките гранични сили, соопшти Министерството за цивилна заштита.

После тоа, тие планираат да се движат на север преку Балканот и да стигнат до крајната дестинација: земјите од Западна Европа и, особено, Германија.

Организаторите велат дека ова е само почеток: оваа есен би можеле да се формираат вкупно до десет вакви „конвои“.