РЕАКЦИЈА | Ватикан да даде пример и да прифати 100 000 мигранти

694

Папата Францис: Бугарите треба да ги препознаат причините поради кои мигратните бегаат од своите земји, една земја како Бугарија која го губи населението кое мигрира треба добро да ги разгледа оние кои се принудени да ги напуштат своите таковини и да и прифати.

Откако Папат побара од Бугарите да ги отворат своите срца и домови за мигрантите, се огласија видни личности на бугарската фела. Највпечтлив е коментарот на Ирини Зикидис оснивач на Golden Media, која вели:

Навистина ми се допадна повикот на Папата за избеглиците. Само што прочитав дека во Ватикан живеат нешто помалку од 1000 луѓе со непроценливо богатство.

Малкумина го знаат точниот износ на капиталот и имотот на Ватикан, но се шпекулира дека се во прашање милијарди до трилион.

Мислам дека редно е Божјите служители да дадат пример за тоа што проповедаат и да прифатат најмалку 100 000 мигранти, и ќе успеат да ги нахранат со чорба од боб, но и да им се придружат, сигурна сум во тоа.