Првото бебе се роди една минута по полноќ

1004

Првото бебе во Македонија во 2019-та година се роди една минута по полноќ.

На Универзитетската клиника за гинекологија и акушерство во Скопје, утрово во 00:01 се роди првото бебе во 2019 година.

Бебето е од машки пол, тешко е 3 килограми и 940 грама и е долго 52 сантиметри.

*Дополнителна вест

Ведран | Првото бебе во 2019 година