Продолжен викенд | Понеделник неработен ден за сите граѓани во земјава

184

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека 24 Мај (недела) е државен празник „Св. Кирил и Методиј“ , ден на сесловенските просветители.

Исто така, 24 мај (недела) е државен празник на верниците од исламската вероисповест – Рамазан Бајрам, првиот ден на Рамазан Бајрам.

Поради тоа, понеделник, 25 мај, ќе биде неработен за сите граѓани во нашата земја.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.