Ова се пратениците кои ќе седнат во собраниските клупи

569

Државната изборна комисија вчера ги соопшти првите неофицијални резултати од изборите.

Според нив, коалицијата на СДСМ и Беса освои 46 мандати, коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ освои 44 пратеници, ДУИ 15, Алијанса за Албанците и Алтернатива 12, Левица освои 2 пратеника и ДПА 1 пратеник.

Ова се пратениците кои ќе влезат во новиот собраниски состав по изборни единици.

Коалиција Можеме предводена од СДСМ

Прва изборна единица

 • Никола Димитров
 • Мила Царовска
 • Дамјан Манчевски
 • Моника Зајкова
 • Дарко Каевски
 • Горан Мисовски
 • Кастриот Реџепи
 • Марија Георгиевска

Втора изборна единица

 • Оливер Спасовски
 • Сања Лукаревска
 • Мухамед Зеќири
 • Даниела Маркоска
 • Мартин Костовски
 • Љатифе Шиковска
 • Бастри Бајрами

Трета изборна единица

 • Љупчо Николовски
 • Јагода Шахпаска
 • Сашко Николов
 • Маја Морачанин
 • Ненад Коциќ
 • Соња Михајловска
 • Љупчо Балковски
 • Марија Ангелова
 • Илија Николовски

Четврта изборна единица

 • Зоран Заев
 • Соња Мираковска
 • Миле талевски
 • Даниела Колева
 • Панчо Минов
 • Марија Костадинова
 • Костадин Костадинов
 • Лолита Ристова
 • Павле Трајанов
 • Коле Чаракчиев

Петта изборна единица

 • Радмила Шекеринска
 • Јован Митрески
 • Бисера Стојчевска-Костадиновска
 • Лазе Таневски
 • Бети Наумовска-Рабаџиевска
 • Енес Ибрахим
 • Боби Мојсоски
 • Жаклина Лазаревска

Шеста изборна единица

 • Биљал Касами
 • Фаница Николоска
 • Бејџан Иљас
 • Фадил Зендели

Коалиција предводена од ВМРО-ДПМНЕ

Прва изборна единица

 • Гордана Силјаноска-Давкова
 • Тимчо Муцунски
 • Синиша Стојановски
 • Бети Стаменковска-Трајковска
 • Љупчо Димовски
 • Љупчо Пренџов
 • Велика Стојкова-Серафимовска

Втора изборна единица

 • Владо Мисајловски
 • Рашела Мизрахи
  Бране Петрушевски
 • Иван Стоиљковиќ
 • Жаклина Пешевска
 • Дарко Костовски
 • Бојан Стојановски

Трета изборна единица

 • Игор Јанушев
 • Иван Јорданов
 • Благица Ласовска
 • Иванка Василевска
 • Стојан Миланов
 • Игор Здравковски
 • Миле Лефков
 • Никола Мицевски
 • Даниела Христова
 • Марија Петрушевска

Четврта изборна единица

 • Александар Николоски
 • Ане Лашкоска
 • Дајанчо Ефтимов
 • Ели Панова
 • Зоран Јованчев
 • Петар Ристески
 • Здравко Трајанов
 • Ангелина Петкова
 • Златко Пенков
 • Јадранка Поцкова

Петта изборна единица

 • Игор Дурловски
 • Антонио Милошоски
 • Силвана Ангелевска
 • Кирил Пецаков
 • Јован Јаулески
 • Олга Лозановска
 • Ѓорѓија Сајковски
 • Лидија Петкоска

Шеста изборна единица

 • Дафина Стојаноска
 • Александар Велјановски

Демократска унија за интеграција – ДУИ

Прва изборна единица

 • Изет Меџити
 • Арбен Зибери

Втора изборна единица

 • Арбер Адеми
 • Берат Ајдари
 • Мерита Колчи Коџаџику

Петта изборна единица

 • Талат Џафери
 • Исмаил Јахоски
 • Арбана Пашоли

Шеста изборна единица

 • Али Ахмети
 • Фљорин Бесими
 • Арта Билали Зендели
 • Насер Нуредини
 • Бајрам Реџепи
 • Вјолца Адеми
 • Бајрам Кадрија

Коалиција на Алијанса за Албанците и Алтернатива

Прва изборна единица

 • Скендер Реџепи
 • Абдула Салиу

Втора изборна единица

 • Африм Гаши
 • Ељми Азири
 • Сафије Садики Шаини

Петта изборна единица

 • Сурија Рашиди

Шеста изборна единица

 • Зијадин Села
 • Атнан Незири
 • Илире Даути
 • Хусни Исмаили
 • Халил Снопче
 • Артина Ќазими

Левица

Прва изборна единица

 • Димитар Апасиев

Трета изборна единица

 • Борислав Крмов

Демократска партија на Албанците – ДПА

Шеста изборна единица

 • Мендух Тачи