Општина Неготино ги откажува сите настани по повод “Свети Трифун”

335

Општина Неготино ги информира граѓаните дека поради денешниот трагичен настан кој ја потресе цела држава се откажуваат сите планирани настани и активности по повод “Свети Трифун”.

Општина Неготино, градоначалникот Тони Делков и Советот на Општината до семејствата на загинатите упатуваат сочуство за нивната огромна загуба.

Културно-забавниот дел се откажува и во Демир Капија. Ќе се одржи само велосипедската тура и ќе биде во чест на загинатите во сообрсќајката.