Од 195 земји во светот, само овие 13 не се коронизирани

1422

Во моментов има околу 195 земји во светот, што значи дека пандемијата заобиколи неколку земји.

Пандемијата на коронавирус зафати повеќе од 180 земји низ целиот свет, при што некои од првите случаи се регистрирани само во последните 24 часа. Кина, Италија и Иран се државите кои се најпогодени од оваа болест, а најголем број смртни случаи како резултат на пандемијата е забележан во Италија, која од избувнувањето починале над 3400 лица.

Во моментов има околу 195 земји во светот, што значи дека пандемијата заобиколила само неколку земји.

Земјите во кои не е забележан ниту еден случај „Ковид-19“ се:

Боцвана, Зимбабве, Мозамбик, Мадагаскар, Ангола, Либија, Мали, Малави, Комори, Уганда, Јужен Судан, Папуа Нова Гвинеја и Јемен.

https://yandex.ru/maps/covid19?ll=57.736423%2C6.709115&z=2