Нови, многу интересни летала наскоро би можеле да летаат околу земјата ! Видео

685

Archer Aviation од San Jose (California, USA) објави значајно достигнување со својот авион Midnight, кој успешно преминал од лебдење во вертикален лет и достигнал брзина поголема од 160 km/h.

Ексклузивната група на компании способни за транзиција кон електрично вертикално полетување и слетување (eVTOL) авиони сега ги вклучува: Joby Aviation, AutoFlight, Beta Technologies и Archer Aviation.

Midnight eVTOL е дизајниран да прими пилот и четворица патници со рачен багаж. Авионот има дизајн со V-опашка, 12 пропелери секој со свој електромотор и може да лета со брзина до 240 km/h.

Наскоро превоз на патници

Авионот користи шест батерии кои овозможуваат „брзи последователни летови од 30 до 80 km со минимално време на полнење помеѓу летовите. Авионот се искачува вертикално, а потоа забрзува напред, преминувајќи од потисок во лет со крила, користејќи пропелери.

Archer Aviation сподели видео од летот, кој се случил на 8 јуни, само седум месеци по првиот лет на Midnight.

„Успешното завршување на транзиција од лебдечки лет на лет со крилја со леталото eVTOL е огромен инженерски подвиг што го постигнале само неколку компании во светот“, тврди научникот Geoff Bower, кој работи во компанијата, и продолжува:

– “Се верува дека Midnight е еден од најголемите eVTOL авиони досега што ја постигнал транзицијата и еден од првите наменски изградени да превезуваат доволно патници за успешна работа на воздушно такси“.

Има маса од околу три тони

Со маса од 2948 килограми, Midnight ќе лета над симулирани комерцијални рути во наредните месеци за да ја покаже својата оперативна подготвеност. Archer Aviation веќе поседува FAA сертификати и се очекува да започне со летови со екипаж подоцна оваа година. Компанијата има намера да започне со комерцијални летови до крајот на годината.

Инаку, електричното вертикално полетување и слетување (eVTOL) е тип на VTOL (авион со вертикално полетување и слетување) кој користи електрична енергија за вертикално лебдење, полетување и слетување.

Оваа технологија се појавила благодарение на големиот напредок во електричниот погон (мотори, батерии, гориливи ќелии, електронски управувач) и зголемената потреба за нови воздушни возила за урбана воздушна мобилност што може да овозможи позелени и потивки летови.

Електричните и хибридните погонски системи (EHPS) исто така имаат потенцијал да ги намалат оперативните трошоци на авионите.