Нови 67 позитивни на Ковид 19 и еден починат

229

Од 868 направени тестирања има 67 позитивни пациенти на Ковид 19 и еден починат пациент, информираше министерот за здравство Венко Филипче.

Распоредот на новозаболените по градови низ Македонија сѐ уште се изработува и ќе биде готов во следните неколку часа, министерот кажа дека само во липковскиот регион има 11 нови случаи.

Мерки за побрзо надминување на епидемијата со КОВИД-19