Нови 177 заразени со Ковид-19, две лица починаа

257

Во последните 24 часа регистрирани се 177 нови случаи на заболени од Ковид-19 во земјава, излекувани се осум пациенти, а починаа две лица починаа како резултат на коронавирусот.

Со ова вкупниот број позитивни случаи во земјава достигна 2.789.

Од 177 нови, 105 во Скопје и двајца починати. Повторно појавен еден случај во Дебар. Куманово 26, Штип 15, Тетово 13.

Направени се 1.245 теста.

Заразени по градови

 • Скопје – 105
 • Куманово – 26
 • Штип – 15
 • Тетово – 13
 • Гостивар – 8
 • Гевгелија – 2
 • Дебар – 1
 • Струга – 1
 • Велес -1
 • Битола – 1
 • Охрид – 1
 • Валандово – 1
 • Св. Николе – 1
 • Неготино – 1.