„Наше ќе биде и Солунско поле“, пееше Пандов на вчерашниот протест

180

Претседателот на патриотскиот институт на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Пандов на денешниот протест на неговата партија за поддршка на Гоце Делчев, пред МНР ја запеа навивачката песна „Излези момче“.

„Единствениот начин како можеме да ги спречиме сега е да излезе народ. Да излезе многу народ низ улиците и селата, и да бидеме сплотени, само така можеме даги спречиме. Само така на светот ќе му покажеме дека тука живее чесен и достоинствен народ“, вели тој.

Вечерва на протестот за ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ 🇲🇰🇲🇰🇲🇰-Излези момче право на тераса..

Gepostet von Гоце Делчев – Македонец am Dienstag, 15. September 2020