Најлуксузното дијамантско велигденско јајце | Видео

1089

Јувелирот Мартн Џерфриз го дизајнираше екстравагантното велигденско јајце од 18-каратно бело злато, што е украсено со 910 дијаманти. 

Ова јајце не претставува само скапоцен орнамент, туку игра и улога на медалјон.

Кога ќе се отвори, во внатрешноста се поставени две рамки за слика направено од 18-каратно жолто злато, како и златно синџирче со што можете да го носите како ланче.

„Дајмонд Меморис“ јајцето се продава по цена од 250.000 евра.

dailymail.co.uk