Марш за чист воздух | Се бара исполнување на ветеното

470

Собирната точка на овој Марш за чист воздух е пред Министерството за животна средина, па потоа толпата е предвидено да се движи пред Собранието, па се до Владата.

Илјадници луѓе, стари и млади се излезени ова попладне на протес против масовното аерозагадување во нашата држава.

Собирната точка на овој Марш за чист воздух е пред Министерството за животна средина, па потоа толпата е предвидено да се движи пред Собранието, па се до Владата.

На првиот марш, што се одржа пред неполн месец, излегоа неколку илјади граѓани.

Марш за чист воздух

Gepostet von MИА.mk am Freitag, 20. Dezember 2019