Љубовта е …?

730

Љубовта е…?

Во душата имам неколку фиоки. Во нив ми е распоредена љубовта. Еднакви се по важност за мене. Некои не ги отворам …… Стојат така преполни и чекаат! Други пак, сами се отвораат и бликаат. Чуден е човекот, спремен да чека …

Emma Maljan