Ја убил девојката, нејзиниот син, сестрата, зетот и родителите

563

Според Јутарњи лист, убиецот се викал Игор Наџ. Такси-возилото „Шкода Октавија“ што го управувал е пронајдено покрај навидум напуштената зграда со графити во областа Брезовица.

Убил две сестри, нивните родители и едно дете 

Според Индексот, убиена е 34-годишната Маја Роги Тојагиќ-janан, со која убиецот бил во врска и имал двомесечно бебе. Биле верени. Убени се уште нејзината сестра Јосипа и нејзиниот сопруг, 10-годишниот син на Маја и нивните родители Драгомир и Фиљке.

Индекс исто така дознава дека 10-годишниот сина на Маја, само што испратил порака до еден пријател од училиште преку WhatsApp на 15 минути пред масакрот.

„Кога ќе се враќаш од море, здодевно ми е“, напишало несреќното момче синоќа во 21.16 часот.

Пријателите на убиената Маја: Само ја започнаа врската 

Поранешната колешка на убиената Маја за РТЛ рече:

“Маја беше добра девојка и добра колешка. Работевме во салон за масажа. Игор порано доаѓаше кај неа за масажа и така започна нивната врска. Таа беше разведена и имаше дете. Навистина се грижеше за детето како вистинска мајка. За Игор знам дека бил дилер на дрога. Маја никогаш не се пожалила на него, но тоа беше почеток на нивната врска. Не знам што се случило во меѓувреме затоа што не бевме во контакт. Не ја знаев нејзината сестра. Не знам дали бебето кое ги преживеало е на Игор затоа што таа објавуваала многу фотографии од себе и нејзиниот син на фејс, па чисто се сомневам дека не би се фотографирала и со бебето. Но, не можам да кажам со сигурност“, изјави ИА која сакаше да остане анонимна.

Место на злосторството

Во оваа куќа извршено е шесткратното убиство.