Игор Панарин | Светска политика бр. 73. Коронавирус – хибридна војна против Кина | Видео

681

Популарен руски стратешки аналитичар, координатор на аналитичкото здружение ОДКБ проф. Д-р Игор Панарин, тврди дека епидемијата на коронавирусот во Кина ја организирале Британците.

Тој, исто така, тврди дека вирусот потекнува од познатата лабораторија за хемиско и биолошко оружје во Салзбери.

Според него, станува збор за операција со хибридно војување, која има за цел со помош на Корона вирусот, со тоталната анти-кинеска пропаганда и економски санкции да се постигне следново:

1. Делумна дезинтеграција на Кина (враќање на Хонг Конг во Велика Британија);

2. Промена на внатрешната и надворешната политика на Кина и разрешувањето на Си Џинпинг со актуелниот премиер, кој важи за лидер на прозападната либерална група;

3. Воспоставување странска идеолошка и финансиско-економска контрола над Кина;

4. Влошување на односите меѓу Кина и Русија; и

5. Ликвидација на Шангајската организација за соработка.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.

Продолжува на страна 2