Големо свлечиште југозападно од Токио | Вакво нешто не сте виделе | Видео

265

Обилните тропски дождови предизвикаа голем одрон југозападно од Токио во Јапонија, кој уништи најмалку 10 куќи, потврдија локалните власти во Атами.

Најмалку 20 лица се водат како исчезнати.

Локалните власти побараа помош од армијата во акцијата за спасување луѓе, пренесуваат медиумите.

Засега е непознато што се случило со исчезнатите лица.

Според нив, околу 200 домови останале без електрична енергија.