Еве идеја за сите претседатели на куќен совет во борба со CORONAVIRUS

101

Креативен начин како да ги заштитите соседите од вашата зграда…

И Хрватите може да се сетат буквално на се кога станува збор за епидемиолошките мерки во борба против коронавирусот.

На Фејсбук страницата „Dnevna doza prosečnog Dalmatinca“ се појави фотографија на која се гледа како некој на влезот од лифтот поставил две парчиња стиропор на кои се наоѓаат многу чепкалки за заби, а покрај нив и целосно упатство за користење.

Со чепкалките да се притискаат посакуваните бројки со цел да стигнете до одреден кат, а со марамче да се отвара вратата од лифтот.

Погледнете, интересна идеја нема што…