Емилија Динева е жената чие срце и бубрези спасија три животи

540

Емилија Динева е жената чии органи, едно срце и два бубрези ќе го продолжат животот на тројца други луѓе. Таа го загуби својот живот во трагична несреќа.

Ноќеска на Клиниката за кардиохирургија во државниот Клинички центар во Скопје се изведе првата трансплантација на срце во С. Македонија, која заврши со позитивен исход!