Доналд Трамп најавува лек против коронавирусот кој ќе направи пресврт во историјата на светската медицина

777

Неговата порака дојде по серија критики откако „наредил тестирање на лекови против маларија во бора против коронавирусот без доволно докази“.

Американскиот претседател Доналд Трамп објави на Твитер дека хидроксихлорокин и азитромицин заедно имаат шанса да ја вратат историјата на светската медицина во контекст на борбата против коронавирусите.

Оваа порака дојде по низата критики дека тој „наредил тест за лекови против маларија во бора против коронавирусот без доволно докази“.

– Хидроксихлорокин и азитромицин заедно имаат шанса да направат прерсврт во историјата на светската медицина. ФДА (Управа за храна и лекови) ги помести планините – благодарам – напиша Трамп.

– Се надевам дека и едното и второт наскоро ќе бидат во употреба. Луѓето умираат, брзаат“, напиша Трамп.