Доколку доаѓате од некоја од овие 38 држави задолжително седете дома во 14-дневна самоизолација

907

На веб страницата на Министерството за здравство: http://zdravstvo.gov.mk/korona-virus/ е поставена листа на земји со ниско, средно и високо ниво на ризик од коронавирус.

Листата постојано се ажурира, а денешната листа може да се види на следниот линк: http://zdravstvo.gov.mk/wp-content/uploads/2020/03/Spisok-na-zemji12.03.pdf

Согласно одлуката на Влада, се воведува задолжителна самоизолација на сите лица кои доаѓаат од високо и средно ризичните држави, во период од 14 дена (согласно листата на Светската здравствена организација).

На листата вчера имаше 33, а денеска има веќе 39 држави.

Ова е листата во моментов: