“Добро е да имаш пријател на кој можеш да му веруваш“

1067

Два пара седнале да играат карти. На Марко случајно му паднале картите од рака под маса.

Кога се наведнал да ги собере, забележал дека Марија, жена му на Петар, е без гаќички!

Шокиран од она што видел Марко ја удрил главата од масата и зацрвене во лицето. Подоцна кога тргнал по освежување во кујна, Марија дошла по него и го прашала:

“Дали виде нешто под маса што ти се допанало?”

Марко одговорил: “Па да, видов…”

Марија му рече: “Може да е твое, но ќе те чини 100 евра.”

По неколку минути, Марко ѝ кажал дека е заинтересиран.

Марија му објасни дека Петар работи во петок попладне и дека може да дојде кај неа околу 14 часот.

Дојде петок и Марко отишол кај Марија околу 14 часот, како што се договориле.

Откако ѝ ги дал 100-те евра, влегле во соба и имале се*с неколку часа.

Потоа Марко си заминал.

Петар се вратил од работа околу 18 часот и ја прашал Марија: “Дали Марко доаѓал додека бев на работа?”

“Да!” шокирано одговори Марија. “Намина на неколку минути”.

“Дали ти даде 100 евра?”, праша Петар

“О, Боже, тој знае!” помисли Марија и безволно му одговори: “Да, да, ми даде 100 евра”.

“Супер”, одговорил Петар.

“Се видовме сабајлево, бараше да му позајмам 100 евра и дека на враќање ќе намине до кај нас дома да ги врати.

Добро е денеска да имаш пријател на кој можеш да му веруваш.”