ДИК | Од 79,49% обработени гласови во Општина Центар: Котлар-Трајкова 32,81% – Герасимовски 40,84%

567

Од 79,49% од обработените податоци за градоначалник на Општина Центар Скопје на веб страницата на Државната изборна комисија кандидатот на СДСМ Горан Герасимовски има 40,84% од гласовите, а кандидатката на ВМРО ДПМНЕ, Наташа Котлар-Трајкова 32,81%.

За Совет на Оптина Центар, Скопје најмногу гласови има СДСМ 5.968, односно 34,44% од гласовите. Потоа следат:

ВМРО-ДПМНЕ, 4.788 – 27,63%

ЛЕВИЦА, 2.121 – 12,24%

ГИ-ЈАНА БЕЛЧЕВА АНДРЕЕВСКА, 2.051 – 11,84%

ЛДП/ДОМ, 619 – 3,57%

ТП, 444 – 2,56%

ГИ-БОЖО ЛАЖЕТИЌ, 348 – 2,01%

РМ, 121 – 0,70%

ДЕМОКРАТИ, 74 – 0,43%