Детали што мажите ги забележуваат кај жените во првите пет минути

351

Мажите се визуелни типови и прво што ќе забележат е изгледот на жената. Но, не е тоа се што забележуваат и што е многу важно при донесувањето на одлука дали ќе се одлучат за втор состанок.

Детали кои мажие ги забележуваат кај жената во првите пет минути.

  1. Глас

Тие слушаат како зборува жената, дали нејзиниот глас е длабок налик на машкиот или пак нежен.

  1. Насмевка

Начинот на кој се смее жената им е многу важен. Но, премногу смеа може и да го одбие од жената.

  1. Облека

Жените треба да внимаат што ќе облечат. Мажите ги оценуваат и по гардеробата.

  1. Хумор

На мажите смислата за хумор им е многу важна. Никој не сака намуртена девојка.

  1. Мирис

Покрај тоа што мажите се визуелени типови, ретко кој од нив може да одолее на женскиот мирис. Но, жените не треба да не претеруваат со парфемите, бидејќи тоа може да го одбие мажот.

  1. Допир

Премногу допири на првиот состанок можат да го одбијат мажот. Несоодветното допирање можат да го разлутат мажот.

  1. Минимална шминка

Ниту еден маж не сака девојка со пет слоеви пудра и премногу шминка која предизвикува главоболка.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.