18 најмоќни фотографии на светот невидени до сега (број 17 е премногу трогателна)

5913

Велат дека фотографијата вреди илјада зборови, а ние мора да се согласиме! Фотографиите кои следуваат, ќе предизвикаат различни емоции во вас!

Некои фотографии ќе ве воодушеват, а некои ќе ве разочараат. Во некои од нив ќе уживате, а некои ќе ве растажат …

Сето тоа е дел од светот во кој живееме!

1. Во внатрешноста на гасна комора во Аушвиц

2. Хирург по 23 часа успешна трансплантација на срце, помошникот спие во еден агол

3. Татко и син 1949 и 2009 година

4. Diego Frazão Torquato, 12-годишно момче свири виолина на погребот на својот професор

5. Руски војник свири на напуштено пијано, 1994 година

6. Млад човек кој само што дознал дека неговиот брат е убиен

7. Христијани кои ги чуваат муслиманите додека се молат, Египет 2011

8. Пожарникар кој ја пои жедната коала, Австралија 2009

9. Terri Gurrola ја виде својата ќерка за прв пат по 7 месеци поминати во Ирак

10. Татко алкохоличар и неговиот син

11. Заоѓање на Сонцето на Месечината

12. Мало момче на дочек на Нова Година 2006 година

13. 29-годишниот Hhaing The Yu плаче додека дождот паѓа на урнатините од неговото село уништено од циклон

14. Година 1940, мало момче трча по својот татко

15. Руски ветеран кој конечно го пронашол тенкот во кој се борел

16. Моќта на цвеќето

17. Надгробни споменици на жена христијанка и маж протестант, Холандија 1888 година

18. Руски војници пред поаѓање во војна, 1943 година