Еве кои 7 настани Нострадамус ги предвидел за 2017 | Фото/Видео

12898

Овој француски лекар, се смета, дека ја предвидел победата на Доналд Трамп на претседателските избори во САД, а има и пророштва за 2017 година, во која што туку зачекоривме ….

Michel de Nostredame, попознат како Нострадамус, предвиде многу историски настани, многумина сметаат, па во неговите пророштва се вклучуваат Хитлер и Наполеон, но и многу војни, природни непогоди и компјутерски вируси.

Визиите на Нострадамус почнале да се јавуваат уште на многу рана возраст, а “ги добивал” додека гледал во сад со вода.

Роден е како Евреин, и веројатно би останал сосема непознат лекар да не му починала жената и двете деца од треска. По нивната смрт, спасение и зрак на надеж за себе барал надвор од границите на Франција, скитал по Европа и почнал да се занима со меркантилизам, астрологија и пророштво. Во 1555 ја објавува својата прва книга “Пророштва”, напишана во стих, а секое четиристишие предвидува настан во иднина.

Некои веруваат дека ја претскажал победата на Доналд Трамп на претседателските избори во САД, а има и пророштва за 2017 година во која зачекоривме ….

Ова се стиховите на Нострадамус кои треба да се однесуваат на 2017 година

Поплави и суши

“40 години ѕуница нема да биде видена. 40 години ќе биде видена секој ден. Суви земји ќе има сѐ повеќе и повеќе, а големи поплави, кога ѕуницата ќе биде видена.”

Грмотевици и конфликти

“Големиот човек ќе падне во текот на денот од силен удар на гром. Овој зол чин, претскажан е од носителот на петицијата. Според предвидувањата другите ќе падне во текот на ноќта. Конфликти во Remus во Франција и во Лондон, а хаос во Тоскана”

Битката во самрак

“Не толку долго пред сонцето за зајде, битката ќе започне. Големата нација ќе биде несигурна. Поразени, морското пристаниште нема да даде одговор, мостот и гробот ќе бидат во странство”.

Мал одмор на Земјата

“Чудовиштата ќе згаснат, светот ќе стане помал, долг време земјите ќе живеат во мир. Луѓето ќе патуваат безбедно по небото преку земјите и морињата, но потоа војните ќе почнат повторно”.

Кралски скандал

“Писмата се пронајдени во кралскиот сандак (долап) без потпис и име на авторот. Измамата ќе ги скрие понудите, за да не се дознае кој е љубовникот”.

Една необична верзија на животинска фарма

“Лисицата ќе биде избрна без да изговори збор, ќе глуми светост во јавноста, по што од ништо ќе стане тиранин и ќе ја стави ногата на грло на најголемите луѓе”.

Ослабениот запад

“Два пати поставениот и два пати соборениот Исток ќе го ослаби Западот. Неговиот противник по неколку битки гонет по море, ќе падне за време на итна потреба”.

Рускиот професор, математичар Петар Турчин од Универзитетот во Конектикат, со математичка метода го предвиде крајот на цивилизацијата.

Како што пишува Daily Mail, тој тврди дека математиката, колку што тоа на некои може да им звучи нереално, може и тоа многу добро да се објасни однесувањето на човекот, а тој тоа го направил со помош на методата која се нарекува клиодинамика. Проф. Turchin ја проучувал историјата, а пред три години своите сознанија ги користи за да ја предвиди иднината. Тој тврди дека пред светот е време на големи политички превирања.

– Социјална нестабилност и политичко насилство ќе ескалира во 2020 година, а од неодамна одржаните американски избори докажуваат дека во тие предвидувања има вистина. Со овие методи не може да се каже со сигурност што сѐ ќе се случи, но можат да се најават трендови – вели американскиот професор од руско потекло.

Еден од факторите кои најмногу загрижува, а веќе е присутен во светот, е доминација на елитите. Турчин вели дека бројот на богатите се зголемува, што уште повеќе го зголемува јазот помеѓу класите во општеството, а како последица на тоа се наведува сѐ полошиот животен стандард, неквалитетна здравствена заштита и повисоките трошоци за живот.

– Наместо да ги доживуваме како најава на апокалипсата, оваа теорија би требало да се доживее како предупредување и да се стори сѐ што е во наша моќ да се спречи катастрофата која ни се заканува, објаснува професорот.

loading...